De Molenaar

Een uniek arrangement waarin u geniet van een rondvaart door een natuurgebied een smakelijke lunch en een boeiende  rondleiding in de molen.

De Molenviergang van Aarlanderveen is de enige nog werkende Molenviergang ter Wereld. Vier molens, waarvan drie op een rij, tillen het polderwater bijna vijf meter op tot het niveau van de Oude Rijn. De Putmolen houdt het laagste deel droog.

 

Programma

 

Ontvangst - 10:00 uur
We beginnen met een lekker kopje koffie en gesorteerd gebak bij het gezellige Restaurant Tijsterman.

 

Rondvaart - 11:00 uur
Daarna stappen we aan boord bij salonboot Barbarella of Annabel om ons heerlijk te laten rondvaren over de Nieuwkoopse plassen met onderweg, als u dat wilt, uitleg over het ontstaan van het landschap en de natuur van dit unieke plassengebied.

 

Lunch - 12:30 uur
Aankomst bij Restaurant Tijsterman waar een smakelijke Broodtafel wordt geserveerd in de sfeervolle hooiberg of bij mooi weer in de serre met prachtig uitzicht op de Noordeinderplas. 

 

Rondleiding Molen - 14:00 uur
Vervolgens rijdt u door het prachtige polderlandschap naar een attractie van wereldformaat; de Molenviergang. Op weinig plekken in Nederland is zo perfect te zien hoe een diepe polder droog wordt gehouden. Deze molen uit 1801 brengt het water als enige omhoog met een vijzel, de anderen doen het met schepraderen.

Bij de Putmolen wordt u verwelkomd door de molenaar die u uitleg geeft over de werking en geschiedenis van de Molen. Daarna neemt hij u mee voor een rondleiding in de molen.

 

Einde Arrangement - 15:00 uur

 

Extra informatie Reserveren