Het geheim van de Smid

Een vurig arrangement met een rondleiding door het Smederijmuseum een ontspannen vaartocht en ter afsluiting een heerlijke buffet

Nieuwkoop en haar smederijen hebben een rijke historie vastgelegd in dit museum, waar te zien is hoe de kunst van het smeden een eeuw geleden plaats vond.

 

Programma

Ontvangst - 14:30 uur
Aankomst bij “The Lake-Inn” alwaar koffie met appelgebak wordt geserveerd.

 

Rondleiding Smederijmuseum
Vervolgens bezoek aan het naast gelegen ‘Smederijmuseum’ Tijdens de rondleiding in het ‘Smederijmuseum’ kunt u een echte smid aan het werk zien, die nog volgens het traditionele ambacht verschillende voorwerpen kan smeden.

In het woongedeelte krijgt u een indruk van het leven in de 19e eeuw, door onder andere verschillende voorwerpen uit die tijd en natuurlijk de bedstede. Uiteraard worden in het gehele museum vele smeedvoorwerpen tentoongesteld, van simpele nagels en krammen tot baggerbeugels en schippershaken.

 

 

Rondvaart - 16:30 uur
Vertrek met de gezellige serreboot Annabel voor een tocht over de mooie Nieuwkoopse plassen met – indien gewenst- uitleg over het ontstaan van het landschap en de natuur van dit unieke plassengebied.

 

Buffet- 18:00 uur
Bij het bekende Restaurant Tijsterman wordt er voor uw gezelschap een smakelijk buffet geserveerd.  Bij mooi weer op het gezellige terras, waar u kunt genieten van een schitterend uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen.

 

Extra informatie Reserveren