Turf en Haagse School

 

Natuurschoon en kunst op bijzondere wijze verenigd.

De schoonheid van het Nieuwkoopse Plassengebied, vereeuwigd door de ogen van beroemde schilders van de Haagse School, zoals Weissenbruch, Gabriel en Stortenbeek. Eind 19e eeuw vormde het gebied de bakermat van de Haagse School.

 

Programma

 

Ontvangst - 14:00 uur
We beginnen met koffie en gebak in de gezellige foyer van de landelijk gelegen, bekende Hoeve Rijlaarsdam, Galerie & Beeldentuin.

 

Rondleiding - 14:30 uur
Vervolgens een boeiende rondleiding door de eigenaresse. Zij vertelt o.a. over de Haagse School en de 19e / 20e eeuwse kunst en toont uit haar collectie werken van bekende schilders, die destijds Nieuwkoop en Noorden graag bezochten.

 

Rondvaart – 16:00 uur
Daarna stappen we aan boord van salonboot Annabel of Barbarella voor een rondvaart van anderhalf uur over de schilderachtige Nieuwkoopse Plassen. De schipper laat u, zoveel als mag en kan, de geliefde plekken zien waar de schilders hun inspiratie opdeden.

 

Dinerbuffet– 17:30 uur
Bij het bekende Restaurant Tijsterman wordt er voor uw gezelschap een heerlijk dinerbuffet geserveerd.  Bij mooi weer, kunt u dineren op het gezellige terras met een schitterend uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen.

 

Einde arrangement – 19:30 uur

 

Extra informatie Reserveren